CABLURI SI BENZI DE INCALZIRE ELECTRICA

            Din 1991, producatorul nostru a continuat in mod constant sa-si extinda productia celor mai importante componente pentru sistemele insotitoare de incalzire conducte.Generarea de caldura in toate zonele se bazeaza pe indicatorul de caldura electrica.In acest domeniu specific de tehnologie eltherm se concentreaza in special pe producerea de cabluri de incalzire de inalta calitate.

            Toate cablurile de incalzire cu rezistenta sunt izolate cu o jacheta exterioara cu fluoropolimer.Acest lucru garanteaza o inalta rezistenta pana la temperatura de 3000C, grad mare de flexibilitate, rezistenta la contactul cu substante chimice, rezistenta la trecerea timpului si o rezistenta electrica maxima.

            Unul din produsele speciale din gama noastra este cablul cu o mare rezistenta la temperaturi ridicate, cu o izolatie realizata din fibra de sticla sau fibra de cuart, care sunt potrivite pentru temperaturi de pana la 800 grade C.De asemenea fabricam cabluri de incalzire cu putere constanta cu fir rezistiv, atat pentru aplicatiile din zone Ex cat si pentru zone non-Ex.

Pentru temperaturi de pana la 10000C, oferim cabluri de incalzire cu izolatie minerala (cablurile din gama MI).

 

            Oferim o gama larga de cabluri de incalzire izolate cu fluoropolimer pentru diverse aplicatii.Cablurile noastre de incalzire sunt dotate cu sau fara panglica protectoare si jacheta exterioara cu fluoropolimer, depinde de aplicatia pentru care este destinat.Cablul de incalzire cu fir rezistiv de putere constanta (ELP-...) ofera o flexibilitate extraordinara in utilizare, deoarece acestea pot fi usor taiate la lungimea necesara de pe role, cu asigurarea unei puteri constante.

           

 

 

 

Cablurile de incalzire cu izolatie minerala, sunt potrivite pentru utilizarea in aplicatii cu cerinte ridicate de productie, pentru functionare la temperaturi foarte ridicate.Sunt ideale pentru protectia impotriva inghetului, mentinerea unei anumite temperaturi , incalzirea pana la 1000 grade C.

 

 

            Cablurile de incalzire cu rezistenta in serie, izolate cu fluoropolimer

Va oferim o variata gama de cabluri de incalzire cu izolatie fluoropolimer pentru diverse aplicatii.Chiar daca vorbim despre protectie impotriva inghetului sau de mentinere a temperaturii, noi venim cu solutia potrivita.

Avantaje:

-Foarte flexibil

-Raza mica de indoire

-Operare la temperaturi ridicate

-Rezistenta la contactul cu substante chimice

-Rezistent la umezeala

            De exemplu cablurile ELKM-AE, sunt utilizate pentru aparate, nave, conducte, supape, etc., aplicatii unde razele mici de indoire permit urmarirea compacta pe componente mici pe intreaga suprafata.Cablurile de incalzire versatila ELKM-AG-..., cu panglica protectoare si jacheta exterioara cu fluoropolimer, sunt folosite pentru protectia impotriva inghetului si mentinerea temperaturii, chiar si in medii foarte corozive.

Cablurile de incalzire ELKM-AG-N sunt destinate penru utilizarea in zone Ex.

Unul din produsele noastre speciale este cablul ce rezistenta ridicata la temperaturi mari, fabricate cu izolatie de fibra de sticla sau fibra de cuart, care sunt potrivite pentru a rezista la temperaturi de pana la 800 grade C.

 

Cablurile de incalzire cu fir rezistiv cu putere constanta

            Aceste cabluri sunt foarte flexibile si pot fi taiate in functie de lungimea dorita, pastrandu-si puterea constanta.Instalarea acestor cabluri de incalzire este eficienta din punct de vedere al costurilor, pentru orice tip de aplicatie de insotire cu fir incalzitor, datorita intrarii de alimentare unica.

Avantaje:

-Putere de intrare cu un singur capat

-Poate fi taiat la lungimea dorita

-Putere constanta pe metru

-Rezistenta ridicata la contactul cu substante chimice (ELP-PFA si ELP-FEP)

-Rezistenta la razele UV (ELP-PFA si ELP-FEP)

Cablul de incalzire consta intr-o succesiune de zone de incalzire (lungime=distanta dintre contacte) si poate fi taiat la lungimea necesara.Atunci cand este taiat pe lungime, circuitul este intrerupt pana la urmatorul punct de contact si aceasta parte inactiva poate fi folosita ca un cablu rece.In timpul fazei de proiectare, trebuie calculata suplimentar o lungime a distantei de contact pe circuit planificat.

            Va oferim cablu de incalzire foarte flexibil cu manta siliconica (ELP-SI-...) sau cablu de incalzire cu putere constanta cu izolatie de fluoropolimer, oferind rezistenta ridicata la contactul cu substante chimice si la razele UV (ELP-PFA si ELP-FEP).

Cablul nostru cu putere constanta ELP/PFA, pana la 2600C, este certificat pentru utilizarea in zone de risc.

            Cablurile de incalzire cu izolatie minerala

Cablurile de incalzire cu izolatie minerala sunt potrivite pentru utilizarea in aplicatii unde sunt cerinte de functionare la temperaturi mari.

Sunt solutia ideala pentru protectia impotriva inghetului, mentinerea temperaturii sau pentru incalzirea pana la temperatura de 700 grade C.Cablul de incalzire cu izolatie minerala este potrivit pentru incalzirea conductelor, vaselor, containere, flanse, valve si multe alte aplicatii.Pot fi folosite si in pardoseala sau structuri de perete.

Cablurile de incalzire cu izolatie minerala sunt dotate cu o jacheta exterioara fara sudura realizata din otel inoxidabil sau aliaj.Cablurile sunt realizate complet din material anorganic, izolatia conductorului de incalzire interioara este incorporata in oxid de magneziu.

Cablurile noastre de incalzire sunt potrivite atat pentru circuitele de incalzire scurte cat si pentru cele lungi de cativa kilometri.

Cablurile de incalzire cu izolatie minerala sunt:

-Foarte robuste si stabile mecanic

-Rezistente la umezeala

-Neinflamabile

 

Avantaje:

-Functionare la temperaturi mari pana la 700 grade C

-Foarte rezistente la substante chimice

-Inchidere ermetica de metal

Acest tip de cablu are lungimile determinate din fabricare, cablul in vrac la cerere.

Atunci cand utilizati cabluri MI, este esential un ansamblu sigur si complet etans.Acest lucru este asigurat de tehnologia de sudare cu laser